Rodinná konzervárna Via Delicia

Webová stránka značky: Rodinná konzervárna Via Delicia

ZALOŽENÍ RODINNÉHO PODNIKU

Bezchlebovu rodinnou konzervárnu najdete v Zábřehu. Jedná se o malou manufakturu, kterou tvoří 23 zaměstnanců. Založil ji Olin Bezchleba v roce 2011 po 18 letech působení v gastronomii  a potravinářském průmyslu.

STARÉ KNIHY O ZAVAŘOVÁNÍ

K založení vlastní značky Via Delicia ho přivedla inspirace francouzskými lokálními trhy, které poznal během svého působení ve Francii, a především nález staré knihy o zavařování z roku 1925. Její majitelka, zřejmě hospodyně ze statku, si do ní pečlivě zapisovala své poznatky a recepty.

VYRÁBÍME Z KVALITNÍCH SUROVIN

Bohatost čerstvých surovin od pozdního jara do podzimu a zároveň omezené možnosti uchování potravin ji vedly k využívání tehdy moderní konzervace sterilování v zavařovacích sklenicích. Zásoby pak vydržely celou zimu až do jara. Zpracovávalo se vše ze zahrady, dvorku, rybníku i lesa.

PŮVODNÍ RECEPTY, RUČNÍ VÝROBA

Některé recepty jsme ponechali v původní podobě, jiné jsme mírně upravili a na dalších ještě pracujeme a dolaďujeme je. Naše produkty vyrábíme z velké části ručně, ale mlýnek na maso s klikou nebo ruční struhadlo zeleniny už opravdu nějakou dobu nepoužíváme.

BEZ KONZERVANTŮ A ÉČEK

Naším cílem je pokračovat ve výrobě kvalitních delikates, které budou pocházet z poctivých surovin. Na složení výrobků si velmi zakládáme. Nenajdete v nich žádné konzervanty. No řekněte, když to šlo bez nich dříve, tak proč by to nešlo i dnes? Džemy obsahují pouze přírodní citrusový pektin.

Žádné produkty značky Rodinná konzervárna Via Delicia nebyly nalezeny...